PODCAST

Klimakrøller

Klimakrøller er produceret af GRØN - Fonden for Bæredygtig Udvikling i samarbejde med Sustainability Science Centre på Københavns Universitet. Podcastens værter er Jakob Fritzbøger Christensen, Rasmus Lørup Arildsen og Hjalte Drejer Jørgensen, som sammen med en gæst sludrer om alt det, som hverken er så ligetil at forstå eller blive enige om, når det gælder jordens klima.

Klimakrøller

Episodes

You can listen episodes under the area!


I dette elvte afsnit af Klimakrøller holder ALLE, bortset fra Hjalte Drejer Jørgensen og Rasmus Lørup Arildsen, sommerferie, og bruger stilheden til at sunde sig over EM-nederlaget til England og sludrer om klimavenlig transport i form af el-biler og grønnere rejsevaner.

I dette tiende afsnit af Klimakrøller bliver den intenderede gæst far og Katherine Richardson, leder af Sustainability Science Centre på KU, springer til og løser situationen. Sammen med Jakob og Rasmus giver Katherine et opråb til det flertal af politikere i Folketinget, som blander sig i videnskaben og sender Danmark ud på en Trumpsk glidebane.

I dette niende afsnit af Klimakrøller stikker det lidt af for Rasmus og Jakob i studiets sommerhede, men de bliver reddet af professor i statskundskab Jens Hoff, der kommer med indsigtsfulde eksempler på, hvordan kommuner kan tage klimaet i egen hånd.

I dette ottende afsnit af Klimakrøller er Jakob og Katherine kommet op til kaptajnen for at kunne spejde efter hvaler. Katherine går i dybden med, hvordan bittesmå planter i havet kan igangsætte og stoppe istider på jorden.

I dette syvende afsnit af Klimakrøller er Jakob og Hjalte nødt til for første gang i podcastens levetid at tage afstand fra sig selv. Intet kan dog overskygge besøget af dagens gæst, Katherine, som fremfører hvorfor vi ikke skal frygte for planetens velvære, men for vores egen!

I dette sjette afsnit af Klimakrøller er Hjalte hevet ind som vært og sammen med Jakob blevet sat i karantæne på Island. Altsammen fordi det fremtrædende IPCC har en forsimplet forståelse af marine carbon-cyklus dynamikker og prof. Katherine Richardson forsøger at gøre verden klogere.

I dette femte afsnit af Klimakrøller er Rasmus blevet madhøj og fortæller om betydningen af lavtliggende, marine skyer. Riikka Rinnan gæster studiet og pitcher James Bond-livet som forsker i de arktiske egne.

Jakob og Rasmus er, med godt humør, tilbage i vante omgivelser i GRØN's studie. De får besøg af Christian Bugge Henriksen, og sludrer i den forbindelse om aktuelle rapporter, dansk landbrug og fremtidens fødevarer.

I dette tredje afsnit af Klimakrøller drypper det med både regn og skarpsindige ord på Rasmus og Jakob, når de får besøg af skovhistoriker Bo Fritzbøger til en snak om hvad skov egentlig er og kan - og for hvem?

I dette andet afsnit af Klimakrøller eksperimenterer Rasmus og Jakob med at optage lyd i et rør i Nordhavnen og får besøg af manden, som opdagede at liv med fotosyntese opstod 300 millioner år tidligere end alle kloge mennesker gik og troede. Velkommen til!